Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!wlos
From: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Przepisy niekompletne, oszukiwane
Date: Fri, 18 Jul 2003 19:37:08 +0200
Organization: Wladyslaw Los
Lines: 31
Message-ID: <1fyb507.5eil4hcc5gofN%wlos@tele.com.pl>
References: <bf79ij$t3g$1@atlantis.news.tpi.pl> <bf88jm$bfi$1@news.onet.pl>
<bf8o46$91a$1@atlantis.news.tpi.pl> <bf8qtg$in8$1@nemesis.news.tpi.pl>
<bf8r66$jjo$1@nemesis.news.tpi.pl> <bf9ao8$7tm$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pq92.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1058549927 9976 217.99.0.92 (18 Jul 2003 17:38:47 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 18 Jul 2003 17:38:47 +0000 (UTC)
User-Agent: MacSOUP/2.4.6
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:165318
Ukryj nagłówki
Zuza <g...@p...fm> wrote:
> > rozganiać tego zapachu zamozadowolenia po zjedzeniu tych wspaniale udanych
> > potraw.
> Czesc! A ja sie z Toba po czesci zgodze. W kwestii smaku. Wiekszosc potraw
> prezentowanych tutaj jest zwyczajna, mierna. Pare zagoscilo u mnie w domu,
> sa to glownie przepisy Magdy Bassett i Krysi Thompson oraz Herbatki "Zachwyt
> imama". Ale nie padam tak na kolana przed tymi paniami, jak wiele tu osob,
> dlatego, ze w moim gronie sporo osob swietnie gotuje i nie dziwi mnie ta
> umiejetnosc. Natomiast pare razy dalam sie nabrac na te ochy i achy i
> upieklam to, czy owo i szkoda bylo maki, inych skladnikow i czasu. Tak,
> zgodze sie, ze te zachwyty sa przewaznie przesadzone i wprowadzaja w blad.
> Teraz po prostu czytam sobie przepisy i sporadycznie cos wybieram dla
> siebie, w ogole nie zwracam uwagi na zachwyty innych, bo to bardzo jest
> mylące. Wczoraj upiek"am wychwalane jagodzianki, przyjemne, ale nie tak
> powalające jak by to mog"o wynikac z zachwytów. Jagodzianki, jak
> jagodzianki. Nie liczy"am tym razem na nic innego, wiec ciesze sie z nich.
> Z drugiej strony chyba nie mozna liczyc na jakies wspaniale przepisy. Sama
> mam sporo swietnych receptur, zdobycznych, wypracowanych, czy po prostu
> przekazywanych z pokolenia na pokolenie i ani mi sie sni ich rozdawac na
> lewo i prawo.
Ta lista byla kiedys lista _dyskusyjna_ o kuchni i gotowaniu. Niestety
ostatnio stala sie glownie miejcem wymiany przepisow (w wiekszosci
rzczywiscie nieciekawych) i przekomarzania sie pewnego towarzystwa
wzajemnej adoracji.
Oj, znowu mi sie dostanie. Zza slupa tortem ananasowym z bita smietana.
Wladyslaw
|