Data: 2011-12-19 23:05:57
Temat: Re: Przygotowania do świąt...
Od: Nixe <n...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-12-19 23:43, Anai pisze:
> No niby tak, tylko wiesz - specjalnie szukałam przepisu na od razu
> miękkie pierniki.
A to insza inszość.
W każdym razie i tak już teraz nie nasz wyboru :)
> O tym z białka coś czytałam, i z jednej strony jak XL mam pewne
> wątpliwości, z drugiej jednak nigdy nie miałam problemu, żeby podjadać
> ubite z cukrem białka czy inny kogel-mogel :)
Lukier robiony metodą XL jest też dobry, ale ani mi ani mojej mamie
nigdy nie zastyga na całkowicie twardą skorupkę. Owszem, tężeje, ale nie
na tyle, by nadawał się na pierniczki. Ma konsystencję podobną do lukru
na drożdżówkach.
N.
|