Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Nixe <n...@n...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Przygotowania do świąt...
Date: Tue, 20 Dec 2011 10:39:01 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 47
Message-ID: <jcpl3o$c9o$1@inews.gazeta.pl>
References: <jco9v0$1a9$1@inews.gazeta.pl> <jcobts$35g$1@news.icm.edu.pl>
<jcod1i$asc$1@inews.gazeta.pl>
<4ef03bdb$0$1231$65785112@news.neostrada.pl>
<1wzou8316kva7$.1knrpk0m5x2sc$.dlg@40tude.net>
NNTP-Posting-Host: public-gprs49178.centertel.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1324373944 12600 91.94.64.156 (20 Dec 2011 09:39:04 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 20 Dec 2011 09:39:04 +0000 (UTC)
X-User: robitussin
In-Reply-To: <1wzou8316kva7$.1knrpk0m5x2sc$.dlg@40tude.net>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:8.0) Gecko/20111105
Thunderbird/8.0
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:339923
Ukryj nagłówki
W dniu 2011-12-20 09:56, XL pisze:
> Dnia Tue, 20 Dec 2011 08:40:14 +0100, Qrczak napisał(a):
>
>
>> A to akurat żaden problem nie jest. Wystarczy trochę rozłożyć w czasie.
>>
>
> NO właśnie, zawsze mówię, że to tylko kwestia...
> ...organizacji:
> Jajka faszerowane łososiem
> Jajka w majonezie z groszkiem
> Śledzie na dwa sposoby
> Sałatka jarzynowa tradycyjna
> Barszcz czerwony czysty
> Paszteciki z grzybami
> Karp smażony
> Szczupak w galarecie
> Kasza pęczak z grzybami
> Kapusta wigilijna
> Pierogi z opieńkami
> Kompot z suszu z cytrynową skórką
> Piernik a la keks //ciężki, wilgotny od miodu, z ogromną ilością bakalii
> Sernik puszysty Ikselki
> Tymbark //placek czeski, ale z miodem w cieście, ulubiony placek MŚK
> Makowiec
> Ciasteczka drobne
> Przysmak "turecki"
> Pasztet
> Szynka wędzona domowa
> Kiełbacha domowa wędzona
> Baleron domowy wędzony
> Boczek pieczony paprykowany i czosnkowy bardzo
> Golonka w galarecie
> Flaki
> Rosół z wiejskiego koguta
> i mięcho z tegoż
> Jagnięcina pieczona
To jeszcze powiedz w jakich godzinach codziennie pracujesz (poza domem,
więc bez możliwości doglądania do garów), na jakie zajęcia popołudniowe
uczęszczasz i na jakie zajęcia pozaszkolne zawozisz i odwozisz
codziennie dwójkę dzieci :)
Moja mama dopiero na emeryturze zaczęła się spełniać kulinarnie, bo
wcześniej po prostu nie było na to AŻ TYLE czasu.
N.
|