Data: 2011-12-20 09:39:01
Temat: Re: Przygotowania do świąt...
Od: Nixe <n...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-12-20 09:56, XL pisze:
> Dnia Tue, 20 Dec 2011 08:40:14 +0100, Qrczak napisał(a):
>
>
>> A to akurat żaden problem nie jest. Wystarczy trochę rozłożyć w czasie.
>>
>
> NO właśnie, zawsze mówię, że to tylko kwestia...
> ...organizacji:
> Jajka faszerowane łososiem
> Jajka w majonezie z groszkiem
> Śledzie na dwa sposoby
> Sałatka jarzynowa tradycyjna
> Barszcz czerwony czysty
> Paszteciki z grzybami
> Karp smażony
> Szczupak w galarecie
> Kasza pęczak z grzybami
> Kapusta wigilijna
> Pierogi z opieńkami
> Kompot z suszu z cytrynową skórką
> Piernik a la keks //ciężki, wilgotny od miodu, z ogromną ilością bakalii
> Sernik puszysty Ikselki
> Tymbark //placek czeski, ale z miodem w cieście, ulubiony placek MŚK
> Makowiec
> Ciasteczka drobne
> Przysmak "turecki"
> Pasztet
> Szynka wędzona domowa
> Kiełbacha domowa wędzona
> Baleron domowy wędzony
> Boczek pieczony paprykowany i czosnkowy bardzo
> Golonka w galarecie
> Flaki
> Rosół z wiejskiego koguta
> i mięcho z tegoż
> Jagnięcina pieczona
To jeszcze powiedz w jakich godzinach codziennie pracujesz (poza domem,
więc bez możliwości doglądania do garów), na jakie zajęcia popołudniowe
uczęszczasz i na jakie zajęcia pozaszkolne zawozisz i odwozisz
codziennie dwójkę dzieci :)
Moja mama dopiero na emeryturze zaczęła się spełniać kulinarnie, bo
wcześniej po prostu nie było na to AŻ TYLE czasu.
N.
|