Data: 2000-05-12 12:00:21
Temat: Re: Przypalone mleko
Od: "Danka" <j...@n...nl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Sprobuj przed wlaniem mleka do garnka oplukac go wewnatrz lodowata woda
troszeczke mozesz nawet zostawic na dnie ). Tak robila zawsze moja babcia i
u mnie to sie tez sprawdza.
Danka
Anna Redlarska <s...@m...com.pl> schreef in berichtnieuws
j5RS4.55610$O...@n...tpnet.pl...
> Dzien dobry.
> Czy macie moze jakas metode gotowania mleka w zwyklym garnku tak, zeby sie
> nie przypalilo?
> Normalnie gotuje w aluminiowym z podwojnym dnem i to zadna sztuka, ale
> ilekroc probuje zrobic to w zwyklym garnku (o wiekszej pojemnosci niz moj
> litrowy), to poprostu tragedia. Czy jest na to jakis sposob?
> Pozdrawiam,
> Ania
>
>
|