Data: 2000-05-13 19:42:32
Temat: Odp: Przypalone mleko
Od: "kianit" <k...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Bogusław Kempny <k...@s...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@s...com.pl...
> A przy okazji dorzuce jeszcze jedna uwage, garnek do gotowania
> mleka
> musi byc idealnie czysty, nawet odsad z kamienia od gotowania
> wody
> powoduje przywieranie mleka do dna i przypalenie.
>
> BK
zastanawialam sie czy o tym wspomniec, ale doszlam do wniosku,
ze to chyba tak wszyscy...? teraz okazuje sie ze jednak nie...
garnek do mleka powinien byc _tylko_ do mleka. w momencie
przymusowego odstepowania od tej reguly najlepiej wybrac
teflonowy, ale naprawde wyjatkowo.
(nie zadrapcie mnie za teflon, ale to prawda :) ) dominika.
|