Data: 2001-10-01 08:55:06
Temat: Re: Przyprawiona wolowina na surowo
Od: "Przemek" <p...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
MOze to byla restauracyjka SOWA
Dawno temu tez w niej jadlem pysznego tatara grzanki w ktore sie wcieralo
czosnek i smazony ser
pyszne
Przemek
Waldemar Krzok napisał(a) w wiadomości:
<3...@z...fu-berlin.de>...
>
>> : Nie, bylo to zapewne carpaccio. Wspolczesna wloska potrawa typu
>> : restauracyjnego. Robi sie ja z wysokiej jakosci poledwicy, lekko
>> : zamrozonej, by dala sie pokrajac w cienkie jak papier plasterki.
>> : Doprawia winegretem. Osobiscie wole tatara.
>
>fakt, dobre carpaccio z białym pieprzem, octem balsamico i oliwą jest co
>prawda niezłe, ale dobry tatar... Jadłem kieeedyś przed laaaty świetnego
>tatara niedaleko Hornej Lomny w minionej Czechosłowacji (obecnie Czeska
>Republika). Był wspaniały, do tego grzanki z czosnkiem i Radegast
>dvenactka.
>
>Waldek
|