Data: 2001-10-05 05:50:58
Temat: Re: Przyprawiona wolowina na surowo
Od: "{Wilma}" <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@z...fu-berlin.de> napisał w wiadomości
news:3BB827F4.BC12F40B@zedat.fu-berlin.de...
:
: > : Nie, bylo to zapewne carpaccio. Wspolczesna wloska potrawa typu
: > : restauracyjnego. Robi sie ja z wysokiej jakosci poledwicy, lekko
: > : zamrozonej, by dala sie pokrajac w cienkie jak papier plasterki.
: > : Doprawia winegretem. Osobiscie wole tatara.
:
: fakt, dobre carpaccio z białym pieprzem, octem balsamico i oliwą jest co
: prawda niezłe, ale dobry tatar... Jadłem kieeedyś przed laaaty świetnego
: tatara niedaleko Hornej Lomny w minionej Czechosłowacji (obecnie Czeska
: Republika). Był wspaniały, do tego grzanki z czosnkiem i Radegast
: dvenactka.
No to napisze moje wrazenia smakowe. Okazalo sie, ze carpaccio mozna rowniez
kupic w hipermarkecie. Kupilam, rzucilam na chleb z maslem, polalam sosem
Workshire (nie wiem czy dobrze napisalam), sol, pieprz, curry. Nie jest takie
wyraziste w smaku jak tatar, ale smakowalo mi.
pozdr. Wilma
|