Data: 2009-01-21 21:04:07
Temat: Re: Przyrządzanie tatara.
Od: Lolalny Lemur <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Als pisze:
> W różnych lokalach podają różne dodatki, na dodatek bazując na
> różnych gatunkach wołowiny.
U nas z polędwicy plus żółtko plus siekana biała plus czarny pieprz.
Odrobina oleju do ogarnięcia tego wszystkiego. Ale na prawdę odrobina.
Ewentualnie korniszony, ale z rzadka.
> No i drugie pytanie - jak w lokalu, a nie w domowym zaciszu, jakoś tak
> kulturalnie tego tatara wymieszać? Mnie się to zawsze kojarzy z mieszaniem
> betonu na budowie ;-), a poza tym czasami ucieka z talerza, jak jest mały.
Na własnym talerzu? Widelcem "zawijając" do środka.
LL
--
Nasze: http://picasaweb.google.com/Elske72
*Lemury porozumiewaja sie za pomoca roznych dzwiekow
- niektore przypominaja odglosy wielorybow i policyjna
syrene, inne, jak u lemura wari, smiech szalenca.*
|