Data: 2009-01-23 07:16:30
Temat: Re: Przyrządzanie tatara.
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:mnfx6q1go9y3.usm6ly7ihwmk.dlg@40tude.net...
> Dnia Thu, 22 Jan 2009 15:21:05 +0100, lleeoo napisał(a):
>
>> Misiek pisze:
>>>
>>
>>>>
>>> Jak chcesz to i z karczku zrobisz :-)
>>> A jak bardzo bedziesz chcial to i z wieprzowiny heh... ale klasyczny
>>> jest z poledwicy.. czy tego chcesz czy nie.
>>> Sa tez "tatary" robione z lososia, sledzia itp...
>>>
>>
>> Ale chyba z końskiej nie wołowej.
>
> Konia z rzędem za końską polędwicę!
> Chyba wykroję z któregoś z koni sąsiada - co mu tam, ma ich ze 40 ;-)
Oczywiscie ze z konskiej... NIestety od wiekow nie widzialem jej w
sklepach..
za to przyuwazylem ostatnio sklep w ktorym pojawily sie:
1. kabanosy KONSKIE
2. Kielbasa KONSKA
3. kabanosy ze strusia
4. parowki z krolika
5. mielonka z dzika
6. mielonka z sarniny
7. mielonka z krolika
oprocz pozycji 3 (cena 25 zl za kg) reszta w znosnych cenach... i przede
wszystkim smaczna...
Echhh a pamietam "za czasow komunistycznych" mielismy taki sklep... LAS sie
nazywal i sprzedawali tam wlasnie dziczyzne za czasow kartkowych... Nie dosc
ze tanio dosc to jeszcze smaczne to wszystko bylo...
I komu ten sklep przeszkadzal...
echhhhhhhhhhhhhhhhh
|