Data: 2014-01-03 23:22:35
Temat: Re: Przysmaki sylwestrowe.
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-01-02 23:59, Fragile pisze:
>> A Ewa chciała soczyste. Tak sobie teraz dumam, może niekoniecznie ta
>> soczystość musiałaby być ową "mokrością". Może jakby były pulchniejsze
>> (przez dodanie białka ubitego na pianę), to by się suche nie wydawały...
>>
> Może. Nigdy nie dodawałam piany z białek do klopsików, ale skoro pasztet
> się robi lżejszy/pulchniejszy, to może i klopsik by się taki zrobił :)
Oj, robi się. W każdym razie klopsik z mielonej piersi kurzęcej,
odrobiny bułki i z pianą - usmażony w głębokim tłuszczu - taki właśnie jest.
--
Hepi Niu Jer :)
W Polsce za humanistę uchodzi nie ten, kto zna łacinę i grekę, ale ten
który miał w szkole dwóję z matematyki.
|