Data: 2014-01-04 10:32:05
Temat: Re: Przysmaki sylwestrowe.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 03 Jan 2014 23:22:35 +0100, Aicha napisał(a):
> W dniu 2014-01-02 23:59, Fragile pisze:
>
>>> A Ewa chciała soczyste. Tak sobie teraz dumam, może niekoniecznie ta
>>> soczystość musiałaby być ową "mokrością". Może jakby były pulchniejsze
>>> (przez dodanie białka ubitego na pianę), to by się suche nie wydawały...
>>>
>> Może. Nigdy nie dodawałam piany z białek do klopsików, ale skoro pasztet
>> się robi lżejszy/pulchniejszy, to może i klopsik by się taki zrobił :)
>
> Oj, robi się. W każdym razie klopsik z mielonej piersi kurzęcej,
> odrobiny bułki i z pianą - usmażony w głębokim tłuszczu - taki właśnie jest.
Tiaaaa.... Tylko że to już nie jest przysmak sylwestrowy, lecz zwykły
bułczany klopsik z kurzęciny :-|
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
|