Data: 2003-08-22 19:06:01
Temat: Re: Przyswajanie białka
Od: "daniel figlarz" <d...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Marcin 'Cooler' Kuliński <m...@p...gazeta.blah> napisał(a):
> daniel figlarz w wiadomości news:bi4meo$9bj$1@inews.gazeta.pl pisze:
>
> >>> Pełną i najlepszą, bo uważana za wrzozec, paleta aminokwasów
> >>> dysponuje tylko i wyłącznie żółtko jaja kurzego i to w dodatku
> >>> wiejskiego.
> >>
> >> Wg jakich badan czy analiz? Poprosze o konkretne zrodlo.
> >
> > Najprościej:"Białko jaja zostało uznane przez organizację FAO/WHO za
> > międzynarodowy wzorzec....". Słowa te cytuję za prof.dr hab. Tadeuszem
> > Trziszką, który jest Kierownikiem Katedry Produkcji Żywności
> > Pochodzenia Zwierzęcego Akademii Rolniczej we Wrocławiu
>
> No i ok. A teraz postaraj sie zglebic roznice miedzy zoltkiem jaja, a jajem
> calym.
>
Marcin! Ty nie chcesz dyskutować, tylko polujesz na literówkę.
Gwoli ścislości to sam sobie sprawdź różnice miedzy białkami żółtka
a "bialka". Jak się nauczysz to pogadamy. Poki co jesteś dyletantem. Sorry...
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|