Data: 2006-07-06 19:28:17
Temat: Re: Pyszne bo (choć?) proste, ale co z białkami?
Od: "Sowa" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ulcia" <u...@g...pl> napisał w wiadomości
news:e8j0vd$2fl$1@inews.gazeta.pl...
>> Dzięki, ale coś czuję, że chyba jakieś dziwaczyska jesteśmy, bo z
> naleśników
>> też mi na ogół 2 białka zostają jak robię.
> Witam, a mogłabyś mi napisać jak robisz te naleśniki bez białka?
Z białkiem robię, tylko jak daję np 4 jaja na 4 osoby, to 2 z białkami a 2
bez białek + na ogól z rozpędu jeszcze z jedno, dwa żółtka.
Mam wrażenie, ze miększe, smaczniejsze i delikatniejsze ciasto wychodzi.
Przepisy na naleśniki bez jaj powinny być gdzieś tu:
http://puszkkka.spinacz.pl/
W dziale dla lakto-wege i wegan
Ale coś mi świta, ze jak jaj nie miałam (czy użyć nie mogłam bo gość nie
jadał), to robiłam po prostu z np jogurtu/mleka, mąki i ciepłej wody (+
przyprawy), tylko trzeba odstawić na trochę żeby mąka puściła klej.
--
Edyta Czyż
>>Sowa<<
... a tych pieprzonych materialistów rozstrzelamy.
... i zabierzemy im ich pieniądze.
/// /// z cyklu: nieopatrzne wyznania idealisty \\\ \\\
|