Data: 2017-05-17 15:15:54
Temat: Re: Pyszny biały ser.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Roman Rogóż <r...@s...krakow.pl> wrote:
> W dniu 2017-05-17 o 12:07, Ikselka pisze:
>> Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>>> Potrzebne:
>>> 4 litry/butelki mleka pełnego pasteryzowanego, nie UHT!!! (obecnie stosuję
>>> Łaciate, w butelkach z czerwoną zakrętką), kubeczkowa śmietana z Końskich
>>> (jedyna prawdziwa na rynku - szczepię nią mleko), garnek 4-5litrowy, chusta
>>> serowarska klinek (syntetyczna, niebieska, perforowana) kupiona w
>>> serowar.pl albo w Allegro.
>>
>> Polecam chustę serowarską klinek 1 kg - lepsza większa, niż za mała, żeby
>> było jak związać jej nadmiar sznurkiem.
>>
>>
> No popatrzcie, a moja babcia tyle lat używała wygotowanej pieluchy
> tetrowej zaszytej w klin :)
>
To używaj. Żaren też możesz - skoro lubisz. Co sentyment, to sentyment.
--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche
|