Data: 2017-05-17 15:34:00
Temat: Re: Pyszny biały ser.
Od: Roman Rogóż <r...@s...krakow.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2017-05-17 o 15:15, Ikselka pisze:
> Roman Rogóż <r...@s...krakow.pl> wrote:
>> W dniu 2017-05-17 o 12:07, Ikselka pisze:
>>> Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>>>> Potrzebne:
>>>> 4 litry/butelki mleka pełnego pasteryzowanego, nie UHT!!! (obecnie stosuję
>>>> Łaciate, w butelkach z czerwoną zakrętką), kubeczkowa śmietana z Końskich
>>>> (jedyna prawdziwa na rynku - szczepię nią mleko), garnek 4-5litrowy, chusta
>>>> serowarska klinek (syntetyczna, niebieska, perforowana) kupiona w
>>>> serowar.pl albo w Allegro.
>>>
>>> Polecam chustę serowarską klinek 1 kg - lepsza większa, niż za mała, żeby
>>> było jak związać jej nadmiar sznurkiem.
>>>
>>>
>> No popatrzcie, a moja babcia tyle lat używała wygotowanej pieluchy
>> tetrowej zaszytej w klin :)
>>
>
> To używaj. Żaren też możesz - skoro lubisz. Co sentyment, to sentyment.
>
Hmm. Pisałem, że używała ich moja babcia, a nie że ja używam albo lubię.
Żarna ? Jakby dobrze poszukać w domu rodziców to chyba by jeszcze się
sprawne znalazły, konstrukcja ojca z silnikiem elektrycznym do
śrutowania zboża. Żurek wychodził OK
Ale czy jest mi to wszystko do czegoś potrzebne ?
Z sentymentu to raczej zaglądam na grupy newsowe, bo kiedyś była tam
spora grupa pasjonatów różnych dziedzin, chętnie wymieniająca się
uwagami rozwiązująca wspólnie różne problemy i tworząca sympatyczny klimat.
Teraz po latach mam wrażenie, że ostały się głównie jakieś skwaszone
indywidua reagujące opryskliwie na komentarze do swoich postów.
Jeszcze pl.misc.elektronika jakoś się trzyma, ale i to już nie to co
dawniej.
Pozdrawiam i więcej luzu życzę na wieczór.
|