Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.interia.pl!not-for-mail
From: Trefniś <t...@m...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pyszny biały ser - cz. 2
Date: Sun, 21 May 2017 18:21:14 +0200
Organization: private
Lines: 45
Message-ID: <o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
References: <5921b7cf$0$662$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: 088156090073.wroclaw.vectranet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed; delsp=yes
Content-Transfer-Encoding: Quoted-Printable
X-Trace: usenet.news.interia.pl 1495383686 23004 88.156.90.73 (21 May 2017 16:21:26
GMT)
X-Complaints-To: u...@f...interia.pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 21 May 2017 16:21:26 +0000 (UTC)
User-Agent: Opera Mail/1.0 (Win32)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:376965
Ukryj nagłówki
W dniu .05.2017 o 17:52 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
> http://www.iaea.org/inis/collection/NCLCollectionSto
re/_Public/29/024/29024567.pdf
Ikselka, proszę, szanuj sama siebie...
Zanim dalej zaczniesz bić pianę, DOCZYTAJ (sorry za kapitaliki, inaczej
nie dotrę "tam") coś sama podlinkowała.
Zwłaszcza doczytaj, jaki procent wszystkich białek mleka stanowi kazeina!
Stulte stude!
Nb. jedyny przydatny wniosek z tego dokumentu to:
"Na podstawie przeprowadzonych bada można stwierdzić, że nie jest możliwa
interpretacja zmian temperaturowych i stężeniowych T2
dla roztworów wodnych mleka jedynie
na poziomie wody wolnej i związanej bez uwzględnienia procesów
zachodzących w próbce.
"
I tu się z autorami zgadzam.
> Wiedza nie jest przymusem, wiedza jest tylko dla chętnych - niech więc
> atakujący pozostaną w swoim ciemnym kąciku zamiast utrudniać i
> komplikować
> dyskusję, a wtedy ktoś inny być może skorzysta z wdzięcznością.
Przykro mi, ale dla niektórych agresywna głupota jest świadomym wyborem.
--
Trefniś
|