Data: 2005-02-13 17:18:24
Temat: Re: Pytanie o czosnek
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <cunv0q$m4k$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"JerzyN" <N0,007,SPAM@megapolis.pl> wrote:
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl>
> > Oczywiście, że potrafię wyczuć czosnek w każdej potrawie. Mimo, że ja
> > lubię czosnek (choć nie w każdej potrawie). I mam też pytanie -- po co
> > by dodawać czosnku np. do sosu do spaghetti, gdyby go nie można było
> > wyczuć?
>
> Ze względów zdrowotnych, a może dla wyczuwalnego smaku?
A jakiego to smaku? Jak wiadomo rozróżnialnych smaków jest tylko cztery
lub pięć. Specyficzny "smak" czosnku to tyle co jego aromat.
Władysław
|