Data: 2005-02-13 20:07:02
Temat: Re: Pytanie o czosnek
Od: "JerzyN" <N0,007,SPAM@megapolis.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-773C3D.18364113022005@newsfeed.onet.pl..
.
> In article <cuo2n4$4tf$1@atlantis.news.tpi.pl>,
> "JerzyN" <N0,007,SPAM@megapolis.pl> wrote:
>
> > Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl>
> > > A jakiego to smaku? Jak wiadomo rozróżnialnych smaków jest tylko
> > > cztery lub pięć. Specyficzny "smak" czosnku to tyle co jego
aromat.
To jest jeszcze szansa na wyodrębnienie szóstego. Ja tak mam.
> > Ostry, piekący na języku. Czyżbyś nie jadł ząbków w całości? Bez
> > niczego?
>
> Jadłem. Jadłem świeży czosnek prosto z pola, razem z nacią. Pieczenie
> nie zalicza się do smaków. I ono akurat ginie w trakcie gotowania.
To czym jest pieczenie [ostrość] czosnku, papryki itd.? Bo ja je
odróżniam, każde jako inne.
--
Pozdrawiam, Jerzy
|