Data: 2006-04-10 07:20:18
Temat: Re: Pytanie o ser
Od: "czeremcha" <c...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Polanet <k...@p...pl> napisał(a):
> W związku z tym mam pytanie - czy biały twaróg z przepisu mogę zastąpić
> serem homogenizowanym? Czy coś w ogóle wyjdzie z sernika?
Jasne, że możesz. Powinnaś tylko uważać na konsystencję masy. Jeśli już
piekłaś sernik z tego przepisu, będzie ci łatwiej. Często w przepisach
opierających się na tradycyjnym twarogu należy do masy serowej dodać
śmietanę - po prostu jej nie dodawaj. Możesz na wszelki wypadek dodać do
masy np. łyżkę proszku budyniowego. A tak ogólnie - rewelacyjny efekt daje
dodanie do sernika aromatu śmietankowego.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|