Data: 2012-02-01 08:57:22
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicy
Od: "Qrczak" <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia dzisiejszego niebożę Lebowski wylazło do ludzi i marudzi:
> W dniu 2012-02-01 01:16, Ikselka pisze:
>> Dnia Wed, 01 Feb 2012 00:33:43 +0100, Paulinka napisał(a):
>>
>>> (...)
>>> Ja lubię jajecznicę mokrą i mało zbitą, ale nawet teraz jeśli milion
>>> razy ją robiłam nie doszłam do perfekcji.
>>
>> TPodzcas ogrzewania trzeba szybko i stale mieszać jajka na patelni, a
>> zdjąć patelnię z ognia wtedy, kiedy jajecznica jest PRAWIE ścięta ale
>> jeszcze półpłynna - patelnia ma w sobie dużo zmagazynowanego ciepła,
>> które działa jeszcze chwilę po zdjęciu jej z ognia, więc kiedy już jej
>> nie ogrzewamy, należy jeszcze chwilę mieszać jajka, a osiągną wtedy
>> dzięki ciepłu zmagazynowanemu w patelni właściwą, aksamitną, finalną
>> konsystencję.
>
> Szok, dokladnie tak robie i to na podstawie obserwacji wlasnych :)
> Wychodzi na to, ze tylko jedna osoba ma pojecie o gotowaniu, a reszta
> tylko cos tam belkocze odtworczo.
Only 2.
Qra
--
Pamiętajcie, Mistrz zna się na wszystkim.
|