Data: 2012-02-01 09:33:30
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicy
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-02-01 01:16, Ikselka pisze:
> Dnia Wed, 01 Feb 2012 00:33:43 +0100, Paulinka napisał(a):
>
>> (...)
>> Ja lubię jajecznicę mokrą i mało zbitą, ale nawet teraz jeśli milion
>> razy ją robiłam nie doszłam do perfekcji.
> TPodzcas ogrzewania trzeba szybko i stale mieszać jajka na patelni, a zdjąć
> patelnię z ognia wtedy, kiedy jajecznica jest PRAWIE ścięta ale jeszcze
> półpłynna - patelnia ma w sobie dużo zmagazynowanego ciepła, które działa
> jeszcze chwilę po zdjęciu jej z ognia, więc kiedy już jej nie ogrzewamy,
> należy jeszcze chwilę mieszać jajka, a osiągną wtedy dzięki ciepłu
> zmagazynowanemu w patelni właściwą, aksamitną, finalną konsystencję.
Tylko Ty to wiesz. Łałała!!!
Co my byśmy bez Ciebie poczęli, bidni tacy.
Ewa
|