Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!.POSTED!not-for-mail
From: Animka <a...@t...wp.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Rabarbar do ciasta.
Date: Thu, 15 Jun 2017 22:34:01 +0200
Organization: ICM, Uniwersytet Warszawski
Lines: 43
Message-ID: <ohusac$pi5$1@news.icm.edu.pl>
References: <59428d4d$0$653$65785112@news.neostrada.pl>
<5942db43$0$651$65785112@news.neostrada.pl>
<ohumms$ves$1@news.icm.edu.pl>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
NNTP-Posting-Host: 89-65-72-80.dynamic.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.icm.edu.pl 1497560204 26181 89.65.72.80 (15 Jun 2017 20:56:44 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...icm.edu.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 15 Jun 2017 20:56:44 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; rv:45.0) Gecko/20100101 Thunderbird/45.8.0
Hamster/2.1.0.11
In-Reply-To: <o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:377129
Ukryj nagłówki
W dniu 2017-06-15 o 21:36, Trefniś pisze:
> W dniu .06.2017 o 21:20 Animka <a...@t...wp.pl> pisze:
>
>> W dniu 2017-06-15 o 21:08, Ikselka pisze:
>>> Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>>>> Na zimę i na bieżąco. Prosty trik - pokroić w dwucentymetrowe
>>>> kawałki (bez
>>>> obierania) i zasypać cukrem, lekko wymieszać, posypać cukrem
>>>> powierzchnię.
>>>> Przykryć, zostawić na kilka godzin, od czasu do czasu wymieszać.
>>>> Odcedzić, wymieszać z dwiema łyżeczkami budyniu waniliowego
>>>
>>> w proszku
>>>
>>> - przed samym
>>>> dodaniem do ciasta.
>>>> Sok używać do picia z wodą gazowaną, jest przepyszny. Można go
>>>> pasteryzować. Można tez nadmiar rabarbaru zapasteryzować w tym soku do
>>>> ciast na zimę. Jest super.
>>>>
>>>>
>>>
>>> J.w.
>>
>> W jakim celu po 3 razy na to samo odpowiadasz, a nawet na swoje własne
>> posty.
>> Przecież i tak Cię wszyscy widzą.
>>
>
> Będą kolejne posty, musi doprecyzować przepis.
>
> "z 2 łyżeczkami budyniu waniliowego" - rozumiem, że na jedną Ikselkę?
> A może na kilogram rabarbaru? Albo na dwie tony rabarbaru?
> Albo na jedną blachę ciasta?
>
> Jak myślicie?
Ja myślę, że pewnie już niejednej piszącej tu osobie wyskoczyła ona już
z lodówki.
--
animka
|