Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!.P
OSTED!not-for-mail
From: ja <j...@j...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ratunku, wegańska uczta
Date: Fri, 24 Oct 2014 23:15:06 +0200
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 35
Message-ID: <m2effu$n4u$1@node2.news.atman.pl>
References: <m2b36g$ah8$1@node2.news.atman.pl> <m2e2sp$9n4$1@node2.news.atman.pl>
<544abcaa$0$18077$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: static-91-225-135-3.devs.futuro.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node2.news.atman.pl 1414185278 23710 91.225.135.3 (24 Oct 2014 21:14:38 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 24 Oct 2014 21:14:38 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux i686; rv:31.0) Gecko/20100101 Thunderbird/31.1.0
In-Reply-To: <544abcaa$0$18077$65785112@news.neostrada.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:358126
Ukryj nagłówki
W dniu 24.10.2014 o 22:55, Qrczak pisze:
> Dnia 2014-10-24 19:39, obywatel bbjk uprzejmie donosi:
>> Wstępna koncepcja, urodzona dzięki Waszym podpowiedziom jest taka:
>> - barszcz czysty z pasztecikami z prawdziwkami (ciasto pasztecikowe
>> Kruszyny, zamiast masła oliwa) (namowa Ewy i Jarka, zamiast kremu z
>> buractwa),
>>
>> - dhal z kalafiorem i szpinakiem (blog od Qry),
>> - bakłażan faszerowany orzechami włoskimi (gruziński przepis)
>> - papryki faszerowane kurkami z ryżem (inspiracja Qry i Jarka)
>> - sajgonki upieczone (od ja)
>> - kurczak wiejski w sosie czosnkowym ( gruzińskie) - to dla mięsojadów
>> - ziemniaki pieczone,
>> - warzywa kiszone i marynowane,
>>
>> - ciasto czekoladowe z papryką wędzoną (link od Qry)
>> - szaszłyczki z orzechów w karmelu,
>> - sałatka owocowa
>> - wina
>>
>> Co o tym sądzicie?
>
> Ja bym zjadła wszystko.
> Bo lubię jeść. Wszystko.
>
> Przy okazji: wynalazł mi się niegruziński przepis na oberżynkę. Jako iż
> pożądam ujrzenia bakłażana w formie tej, może zdam relację jedzących z
> ich konsumpcji.
Qro a z czym ta oberżyna?
relacje jedzących chetnie poczytam ale jak będe wiedziała co jedzą
bedzie mi łatowej :)
a powaznie.. lubię i szukam inspiracji :)
|