Data: 2014-10-24 23:28:54
Temat: Re: Ratunku, wegańska uczta
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-10-24 19:39, bbjk pisze:
> Wstępna koncepcja, urodzona dzięki Waszym podpowiedziom jest taka:
> - barszcz czysty z pasztecikami z prawdziwkami (ciasto pasztecikowe
> Kruszyny, zamiast masła oliwa) (namowa Ewy i Jarka, zamiast kremu z
> buractwa),
>
> - dhal z kalafiorem i szpinakiem (blog od Qry),
> - bakłażan faszerowany orzechami włoskimi (gruziński przepis)
> - papryki faszerowane kurkami z ryżem (inspiracja Qry i Jarka)
> - sajgonki upieczone (od ja)
> - kurczak wiejski w sosie czosnkowym ( gruzińskie) - to dla mięsojadów
> - ziemniaki pieczone,
> - warzywa kiszone i marynowane,
>
> - ciasto czekoladowe z papryką wędzoną (link od Qry)
> - szaszłyczki z orzechów w karmelu,
> - sałatka owocowa
> - wina
>
> Co o tym sądzicie?
Spróbowałabym wszystkiego, chociaż nie wiem, co toto ten dhal.
Jedną faszerowaną potrawę zamieniłabym na pasztet (któryś z wege Qrzych
albo sojowy), do którego można by podać jakąkolwiek świeżą sałatkę, bo
trochę brakuje mi surowizny w tym zestawie.
Ewa
|