Data: 2014-10-25 18:30:46
Temat: Re: Ratunku, wegańska uczta
Od: bbjk <a...@b...cc>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-10-25 18:25, FEniks pisze:
> Tak mi się jeszcze przypomniało, że kiedyś słyszałam w radiu jakąś panią
> dietetyk, która podawała przepis na wegański majonez z ziemniaka -
> ugotowane ziemniaki jeszcze gorące trzeba przepuścić przez praskę, a
> potem utrzeć (zmiksować blenderem) z sokiem z cytryny lub octem
> jabłkowym/winnym, odrobiną musztardy i przyprawami. Podobno w sałatce
> jarzynowej nie do odróżnienia, smakuje jak majonez. Pewnie trzeba mieć
> też odpowiedni gatunek ziemniaka, który ładnie i gładko się zmiksuje.
> Jeszcze nie próbowałam, ale chodzi mi on po głowie. Może i Tobie się do
> czegoś przyda.
Wegańska dieta nie będzie moją, natomiast mięsa czworonogów jadam
niewiele i coraz bardziej mnie ono odrzuca. Za to bardzo lubię ryby,
morskie stwory, nabiał, jajka jem tonami, sery różne bardzo chętnie. Nie
wykluczam, że co jakiś czas przyjdzie mi przygotować wegański stół, więc
każda rada jest cenna, dzięki Ewo.
--
B.
|