Data: 2001-10-23 06:59:24
Temat: Re: Re: Re: Czemu Kuroń zdurniał???!!!!
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
=?iso-8859-2?Q?Konrad_Brywczy=F1ski?= <b...@w...pdi.net> wrote:
> "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> wrote in message
> > news:1f1mjpf.y4e8th189tgsiN%wlos@tele.com.pl... > ogolnie w kwestii
> > Kuronia sie zgadzam, ale co wlasciwie masz przeciw
> > smazeniu befsztykow na oliwie?
>
> To, że befsztyk powinien smakować przede wszystkim sobą - czyli mięsem.
Tu sie zgadzam. Tez lubie,zeby dobre mieso smakowalo jak mieso
> Natomiast oliwa, posiadając swój dość intensywny smak i zapach,
> przedniość wo"owiny przyćmiewa.
Bede nmusial sprobowac usmazyc befsztyk na oliwie i sprawdzic jak to
jest.
> Ponadto oliwa chyba nie najlepiej nadaje się do szybkiej obróbki cieplnej
> w wysokiej temperaturze.
Oliwa tloczona na goraco wytrzymuje podobno az do 200 stopni. Nie moge
w tej chwili znalezc informacji ile wytrzymuje tloczona na zimno, ale
nie wydaje mi sie, zeby byla to nizsza temperatura niz w przypadku
masla, ktore przeciez stosuje sie do smazenia.
Wladyslaw
|