Message-ID: <9...@K...Brywczynski>
X-Posting-Agent: Hamster/1.3.22.0
From: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <958en6$nnk$1@news.tpi.pl> <3...@m...pw.edu.pl>
<3...@p...onet.pl> <3...@m...pw.edu.pl>
<959f4l$ph9$1@news.tpi.pl> <3...@p...onet.pl>
<95bo6s$afg$1@news.tpi.pl> <3...@p...onet.pl>
<3...@m...pw.edu.pl> <95el2c$8p0$1@news.tpi.pl>
<9...@K...Brywczynski>
<1eo8wuh.y3h83xyz36pkN%wlos@tele.com.pl>
<9...@K...Brywczynski>
<1eoao3z.8n6rd9hi41teN%wlos@tele.com.pl>
Subject: Re: Re: Re: Typy mąki
Date: Sun, 4 Feb 2001 17:45:33 +0100
Lines: 32
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
X-SigInfo: Generated by Sygnaturkowiec v. 0.1.1.22
NNTP-Posting-Host: pm7.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: pm7.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.vogel.pl 981309909 pm7.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl (4 Feb 2001 19:05:09
+0100)
X-Authenticated-User: brywchip
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.vog
el.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:42988
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisał w wiadomości
news:1eoao3z.8n6rd9hi41teN%wlos@tele.com.pl...
|
| Pizza to wszedzie pizza, nawet w Pizza Hut, ale jednak jest to potrawa
| pochodzaca z Neaopolu. "Kto chce zrozumiec poete, musi pojechac do jego
| ojczyzny". Smieszy mnie, ze ciagle dyskutujemy tu szczegoly i tajniki
| potrawy, ktora kazda chlopka z Kampanii zrobi w kwadrans z zamknietymi
| oczyma, nie znajac zadnego przepisu, oprocz tego, ze nalezy wziac ciasta
| chlebowego, zrobic placek, nalozyc pomidory, upiec, i bedzie to lepsza
| pizza, niz my jestesmy w stanie zrobic wkladajac w to cala nasza
| pomyslowosc i wysilek.
W sumie coś w tym jest. Niemniej ja się upierać nie będę. Choćby dlatego,
że do Włoch się nie wybieram.
|
| A propos poety i pizzy. Pamietacie Herberta:
Piękny cytat. :-)
| > Toteż się obruszy"em na wieść, ze Monika smaruje tę nieszczęsną pizzę
| > koncentratem, podczas gdy w sprzedaży są sosy (bez przypraw) w kartonikach,
| > z w"oskich pomidorów.
|
| Tylko ten "sos" w kartonikach to tez zwykly przecier pomidorowy, tyle ze
| mniej zageszczony i pakowany we Wloszech. Tez czesto wole go uzywac,
| niz gesty przecier z puszek, ale tom takze namiastka. Jezeli juz brac
| konserwy, to moze lepiej pomidory poszkowane w calosci lub w kawalkach?
Robiłem tak kiedyś, ale P. Koziarski zauważył na tej grupie, że z kartonika
jest bardzo dobry. Ale należy się ograniczyć do włoskich, a omijać greckie.
IMHO miał rację.
--
Konrad J. Brywczyński
"Nie tylko rozmiar sie liczy! Każda dziewczyna ci to powie."
Ł. Jakubowski
|