Data: 2001-02-04 17:11:12
Temat: Re: Re: Typy maki
Od: "Ania Derejski" <a...@v...ca>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> wrote
///ciecie
> Wiec na koniec wloski przepis na pizze:
>
> 200 g ciasta chlebowego
A przepis na to ciasto gdzie ??
Ciasto najwazniejsze!!!.
Cala reszte to w zaleznosci od fantazji, nastroju kazdy sobie
dokombinuje sam. I bardzo dobrze, bo w ten sposob mozna
miec wiele rodzajow pizzy. Co w moim przypadku jest bardzo wazne.
Nie lubie monotonii nawet w kuchni. A w taki sposob moge miec
co tydzien 'pizze a la Ja'
> 150 g obranych ze skorki pomidorow
> 1 lyzka oregano
> 1 zabek czosnku
> 4 listki bazylii
> 5 lyzek oliwy
> 10 g maki
Te make to na spod na wierz ????
> sol
>
> Wyrosniete ciasto rozgniesc dlonmi na placki grubosci ok. 3 mm.,
Cos Ci dzwoni ale nie wiesz gdzie. Prawdziwy kucharz rozciaga ciasto
na pizze podrzucajac je do gory
i rozciagajac je w ten sposb a nie rozgnaiatajac.
Ja natomiast rozciagam je na specjalnej blaszce (dostalam ja od znajomego
ktory ma pizzerie)
bo nie mam ochoty jesc pizzy z podlogi :)))))
> wierzchu ulozyc pokrajane pomidory, czosnek, bazylie, posypac oregano,
> posolic, skropic oliwa. Wlozyc na dwie minuty do pieca opalanego
> drewnem, a nastepnie na 10 min. do piekarnika w temp. 200 stopni.
>
> Smacznego,
>
> Wladyslaw
A na koniec jeszcze: jesli ja lubie i gotuje rosol z kurcaka a
sasiadka uznaje tylko z indyka to nie znaczy ze jej jest lepszy i ten
wlasciwy.
Lepszy to pojecie wzgledne. Sa to rozne rosoly ale jednak rosoly.
pozdrawiam Ania
|