Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.tas
k.gda.pl!newsfeeds.belnet.be!news.belnet.be!sunqbc.risq.qc.ca!wesley.videotron.
net!wagner.videotron.net.POSTED!not-for-mail
From: "Ania Derejski" <a...@v...ca>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <958en6$nnk$1@news.tpi.pl> <3...@m...pw.edu.pl>
<3...@p...onet.pl> <3...@m...pw.edu.pl>
<959f4l$ph9$1@news.tpi.pl> <3...@p...onet.pl>
<95bo6s$afg$1@news.tpi.pl> <3...@p...onet.pl>
<3...@m...pw.edu.pl> <95el2c$8p0$1@news.tpi.pl>
<9...@K...Brywczynski>
<1eo8wuh.y3h83xyz36pkN%wlos@tele.com.pl>
Subject: Re: Re: Typy maki
Lines: 51
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Message-ID: <M2gf6.1719$rF1.11738@wagner.videotron.net>
Date: Sun, 4 Feb 2001 12:11:12 -0500
NNTP-Posting-Host: 24.200.5.158
X-Complaints-To: a...@v...net
X-Trace: wagner.videotron.net 981306668 24.200.5.158 (Sun, 04 Feb 2001 12:11:08 EST)
NNTP-Posting-Date: Sun, 04 Feb 2001 12:11:08 EST
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:42984
Ukryj nagłówki
"Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> wrote
///ciecie
> Wiec na koniec wloski przepis na pizze:
>
> 200 g ciasta chlebowego
A przepis na to ciasto gdzie ??
Ciasto najwazniejsze!!!.
Cala reszte to w zaleznosci od fantazji, nastroju kazdy sobie
dokombinuje sam. I bardzo dobrze, bo w ten sposob mozna
miec wiele rodzajow pizzy. Co w moim przypadku jest bardzo wazne.
Nie lubie monotonii nawet w kuchni. A w taki sposob moge miec
co tydzien 'pizze a la Ja'
> 150 g obranych ze skorki pomidorow
> 1 lyzka oregano
> 1 zabek czosnku
> 4 listki bazylii
> 5 lyzek oliwy
> 10 g maki
Te make to na spod na wierz ????
> sol
>
> Wyrosniete ciasto rozgniesc dlonmi na placki grubosci ok. 3 mm.,
Cos Ci dzwoni ale nie wiesz gdzie. Prawdziwy kucharz rozciaga ciasto
na pizze podrzucajac je do gory
i rozciagajac je w ten sposb a nie rozgnaiatajac.
Ja natomiast rozciagam je na specjalnej blaszce (dostalam ja od znajomego
ktory ma pizzerie)
bo nie mam ochoty jesc pizzy z podlogi :)))))
> wierzchu ulozyc pokrajane pomidory, czosnek, bazylie, posypac oregano,
> posolic, skropic oliwa. Wlozyc na dwie minuty do pieca opalanego
> drewnem, a nastepnie na 10 min. do piekarnika w temp. 200 stopni.
>
> Smacznego,
>
> Wladyslaw
A na koniec jeszcze: jesli ja lubie i gotuje rosol z kurcaka a
sasiadka uznaje tylko z indyka to nie znaczy ze jej jest lepszy i ten
wlasciwy.
Lepszy to pojecie wzgledne. Sa to rozne rosoly ale jednak rosoly.
pozdrawiam Ania
|