Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kulki serowe Re: Re: kulki serowe

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Re: kulki serowe

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.man.lodz.pl!lublin.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!nius
y.onet.pl
From: <i...@y...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Re: kulki serowe
Date: 17 Jan 2001 00:14:37 +0100
Organization: Onet.pl SA
Lines: 44
Message-ID: <1...@n...onet.pl>
References: <l...@4...com>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 979686877 19911 213.180.128.22 (16 Jan 2001 23:14:37 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 16 Jan 2001 23:14:37 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 62.6.99.92, 213.180.130.21
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 95)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:41331
Ukryj nagłówki

czesc,

o ile opis jest dokladny, to chodzi wam o paneer - to bylyby biale kulki

ser ten jest robiony z mleka ale do sciecia uzywa sie soku cytrynowego, nie zas
podpuszczki czy bakterii

jesli chodzi o "sos", to jesli byl zielonkawy, to szpinak byl jego glownym
skladnikiem

potrawa mogla wtedy nazywac sie saag paneer

polecam :

http://soar.berkeley.edu/recipes/ethnic/indian/index
all.htm

i szukac pod paneer etc.

jesli bede miala czas, tow sobote przetlumacze wam przepis, ktory sama robie

czasami zamiast tego sera ludzie uzywaja upieczonego tofu, ale ja nie probowalam

powodzenia

iza

> >> Mialam niedawno okazje zakosztowac indyjskiej kuchni. Utkwil mi w pamieci
> >> szczegolnie jeden smaczek, jedno danie, a wlasciwie sos do tego dania. W
> >> jego skladzie byly takie kuleczki z bialego sera - przypuszczam, ze jakos
> >> wczesniej smazone, czy cos, bo sie nie rozsypywaly. Poza tym wszystko
> >> swietnie przyprawione, pomidorki i te sprawy. Czy moze ktos wie, jak
> >> przyrzadzic podobny sos??
>
> Nie, a dlaczego? Jadlam to na pewnym wypadzie zwiazanym z joga, a kucharka
> byla dziewczyna , ktora troche czasu spedzila wlasnie w Indiach:))
>
> Pozdrawiam
>
> Gosia
>


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
17.01 Dorota Szeliga
17.01 Patrycja Kazala
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?