Data: 2006-06-11 10:42:24
Temat: Re: Re: ratunku - młoda kapusta
Od: "Iwona_s" <i...@T...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Dariusz K. Ladziak" <l...@w...pdi.net> napisał w wiadomości
>>I pomidory - o tej porze roku najlepiej z puszki.
>
> Fuj! Nastepny co kapuste pomidorami paprze!
> Pomidory zabijaja naturalny smak kapusty - to jest wynalazek
> peerelowskiej gastronomii na sprzedanie niedogotowanej akpusty
> surowizna zajezdzajacej!
Nie demonizuj.
Do prawdziwego bigosu, czyli gotowanego kilka dni, zawierajacego roznorakie
miesiwa, grzyby, wino, etc. nie daje sie pomidorow czy tez koncentratu. To
oczywiste. Ten bigos ma swoj ciemny kolor i pyszny smak.
Natomiast mloda, gotowana kapusta, jak dla mnie bez pomidorow ani rusz.
Lubie kolor i smak pomidorow wlasnie w tej wiosenno-letniej kapuscie;)
--
Pozdrawiam
Iwona
// Wlasciwoscia czlowieka jest bladzic, glupiego - w bledzie trwac / /
Cyceron
http://www.kociszce.ao.pl
|