Data: 2006-06-11 14:53:43
Temat: Re: ratunku - młoda kapusta
Od: "walkie!" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Iwona_s napisał(a):
> Użytkownik "Dariusz K. Ladziak" <l...@w...pdi.net> napisał w wiadomości
>
>
>>>I pomidory - o tej porze roku najlepiej z puszki.
>>
>>Fuj! Nastepny co kapuste pomidorami paprze!
>>Pomidory zabijaja naturalny smak kapusty - to jest wynalazek
>>peerelowskiej gastronomii na sprzedanie niedogotowanej akpusty
>>surowizna zajezdzajacej!
>
>
> Nie demonizuj.
> Do prawdziwego bigosu, czyli gotowanego kilka dni, zawierajacego roznorakie
> miesiwa, grzyby, wino, etc. nie daje sie pomidorow czy tez koncentratu. To
> oczywiste. Ten bigos ma swoj ciemny kolor i pyszny smak.
> Natomiast mloda, gotowana kapusta, jak dla mnie bez pomidorow ani rusz.
> Lubie kolor i smak pomidorow wlasnie w tej wiosenno-letniej kapuscie;)
>
dla mnie oczywiste jest by dodac do "prawdziwego" bigosu
pomidory.
--
Justyna/walkie!
http://walkie.cegla.art.pl
mail: w...@m...wroclaw.net.pl
|