Data: 2004-02-29 13:00:37
Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [1]
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sun, 2004-02-29 at 13:17, waldek wrote:
> ====
> Mam nadzieję, że Joanna udzieli mi licencji na "relację na żywo" :-}
>
> Kupiłem wczoraj ładną, prawie dwukilogramową karkówkę. Delikatnie ją
> zabejcowałem na noc w w marynacie z czosnku, sosu sojowego, liści laurowych,
> gorczycy, octu winnego.
> Dzisiaj mięso naszpikowałem czosnkiem,
Wladyslaw Cie za ten czosnek wyklnie, zobaczysz ;)
A ja dzis robie schab srodkowy, duszony. Naszpikuje go dla odminy
gwozdzikami, obsmaze na brazowo, podleje cydrem, dorzuce gore cebuli i
bede dusic tak ze 2 godziny. Cebule pozniej przetre i zageszcze nia sos.
Najlepiej byloby to podac z kluskami slaskimi alibo kopytkami, ale byly
niedawno, wiec tym razem tylko z jakas fikusna salata.
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|