Data: 2004-02-29 13:49:28
Temat: Re: Relacja na żywo - pieczenie mięsa w 80C [2]
Od: "joanna" <j...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:c1sqgq$o34$1@inews.gazeta.pl...
> ====
> Dochodzi trzecia godzina pieczenia. W brytfannie bez zmian, to znaczy sosu
> nie przybywa, ani nie ubywa. Wniosek wyciągam taki, że mięso nie puszcza
> soków. Może to jest tajemnica przyszłej delikatności i kruchości (mam
> nadzieję :-)? A może jest za zimno? Okaże się.
> Temperatura ustabilizowała się na niecałe 100C wewnątrz brytfanny, ale
zanim
> do tego doszedłem musiałem długo eksperymentować z wielkością uchylania
> drzwiczek piekarnika. Termometr zewnętrzny cały czas pokazuje 120-130C.
Nie przejmuj się w obozach ludzie jedli surowe ludzkie mięso. A w
ostateczności dasz to co robisz bezdomnym.
joanna
|