Data: 2007-09-21 05:19:44
Temat: Re: Robienie twarogu prosto od krowy
Od: "Tomasz" <t...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "skarb" <m...@g...pl> napisał
> Ja po prostu zsiadłe mleko (mocno zsiadłe, raz nawet ciut za-mocno :P)
> wstawiam na najmniejszy z możliwych palników, śmietany nie zdejmuję i
> wcale nic mi się z nią złego nie dzieje. Grzeję, grzeję, grzeję... i
> przelewam na wyłożoną na durszlaku serwetkę (by odsączyć serwAtkę ;-)).
Dzieki, wlasnie o takie doswiadczenie mi chodzilo.
Moje juz sie ladnie zsiadlo ale poczekam jeszcze 24 godziny zeby byl
kwasniejszy.
Mam jeszcze pytanie czy przed podgrzewaniem mieszalas to wszystko aby
osiagnac jednorodna mase czy dopiero po zwarzeniu sie.
--
Tomasz
|