Data: 2007-09-21 05:39:04
Temat: Re: Robienie twarogu prosto od krowy
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Tomasz" <t...@w...pl> wrote in message
news:fcvkhn$s8t$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "skarb" <m...@g...pl> napisał
>
> > Ja po prostu zsiadłe mleko (mocno zsiadłe, raz nawet ciut za-mocno :P)
> > wstawiam na najmniejszy z możliwych palników, śmietany nie zdejmuję i
> > wcale nic mi się z nią złego nie dzieje. Grzeję, grzeję, grzeję... i
> > przelewam na wyłożoną na durszlaku serwetkę (by odsączyć serwAtkę ;-)).
>
> Dzieki, wlasnie o takie doswiadczenie mi chodzilo.
> Moje juz sie ladnie zsiadlo ale poczekam jeszcze 24 godziny zeby byl
> kwasniejszy.
> Mam jeszcze pytanie czy przed podgrzewaniem mieszalas to wszystko aby
> osiagnac jednorodna mase czy dopiero po zwarzeniu sie.
> --
> Tomasz
W oryginale tnie się skrzep harfą po skrzepnięciu.
|