Data: 2004-12-09 12:50:39
Temat: Re: Rolada boczkowa
Od: "A.L." <a...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krysia Thompson wrote:
> indycza (w sumie to jest bulczan ziolowy - uzywam gotowca
> zaslupiego
Czyli zaslupca? :)
>
> warto sprobowac pieczonego boczku - luzem czy zroladowanego - w
> sumie robi sie samo, poza tym krepowaniem go ;))
No wlasnie, gdy zaczynalam ten watek, planowalam rolade, ale sznurek mi
wyszedl ;), a nitki oczywiscie rwaly sie jak pajeczyna... Wiec po
posmarowaniu boczku musztarda i posypaniu przyprawami, przykrylam go folia
alu i upieklam w stanie niezrolowanym ;). Smaczne bylo, rozplywalo sie w
ustach, kroilo sie miekko jak maslo.
A taki sznurek gdzie sie kupuje? Pytanie raczej nie do Krysi ;).
--
Pozdrawiam,
Ania
Moje aukcje: http://tinyurl.com/4t9sc
|