Data: 2015-11-22 13:12:27
Temat: Re: Rosół wieprzowy
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Qrczak pisze:
>> Dyskredytowaniem wieprzowiny do rosołu też?
>
> Tradycyjny (patrz post Jarosława) rosół obowiązkowo ze świni musi być.
> Tylko wtedy się nieskaleczy prawdziwej kuchni polskiej.
Mawiano też kiedyś, że chłop na wsi rosół z qry je tyklo
w dwóch sytuacjach: gdy chłop chory, albo gdy qra chora.
Jarek
PS:
Dużo zdrowia życzę.
--
Na wojnie trzeba się odżywiać dobrze i pożywnie, żeby można było znosić
wszystkie wysiłki marszów. Więc chciałem, panu zrobić wielką uciechę
i postanowiłem, panie oberlejtnant, ugotować panu rosół z kury.
|