Data: 2013-06-02 19:43:17
Temat: Re: Rukola...
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 02 Jun 2013 18:38:35 +0200, Anai napisał(a):
> Mrożenie powiadasz?
> ...ale, że jak? Surową, zblanszowaną?(...)
Hmmm, zblanszowałabym, ale dosłownie 3 sekundy - na sito i do wrzątku, zeby
przerwać procesy enzymatyczne w komórkach, potem migiem do zimnej wody żeby
szybko wystudzić.
> Za to zwykłą sałatę (masłową) pożera mi jakiś pożeracz :(
> Podejrzewam ślimaki, ale 100%-ej pewności nie mam...
Są różne szkodniki, co dziury wyżerają w sałacie, niestety. Nie muszą to
być ślimaki, sprawczyniami mogą być gąsienice.
>
> Jak robisz swoje pesto?
Rukola, parmezan, podprażone orzeszki pini, oliwa, czosnek, sól, szczypta
cukru. Czasem dodaję pieprz zielony.
--
XL
"Pierwszy łyk ze szklanki nauk przyrodniczych zmieni ciebie w ateistę,
zaś na dnie szklanki czeka na ciebie Bóg."
Werner Heisenberg, laureat Nagrody Nobla w dziedzinie fizyki
|