Data: 2000-02-07 13:57:45
Temat: Re: Rurki z kremem
Od: "smutas" <s...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Przemyslaw Koziarski" <p...@k...net.pl> wrote in message
news:87mg0v$1g7$1@sunsite.icm.edu.pl...
>
> Użytkownik Ewa Pawelec <e...@g...uci.agh.edu.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:87mfhm$8uk$...@g...uci.agh.edu.pl...
> > Przemyslaw Koziarski <p...@k...net.pl> wrote:
> > > No to sie zalamalem w tym momencie. Bo cream of tartar jest w
przepisie
> na
> > > ciasto - rolade, rzecz raczej slodka, allspice - tez :))))
> > Cream to nie wiem, ale allspice to rzeczywiście ziele angielskie. Czemu
do
> > słodkiego miałoby nie pasować?
> >
> OK, ziele owszem, tam jest tez jeszcze imbir. Ale sos tatarski? Troche
> dziwne polaczenie.
>
Cream Of Tartar, to cos, co zostaje z winogron po fermentacji wina.
Sluzy do stabilizowania piany z bialek i wchodzi w sklad proszku do
pieczenia.
Nie wiem, gdzie mozna go kupic i nie wiem jak sie nazywa po polsku.
> Przemyslaw Koziarski
>
Pozdrowienia,
Slawek
|