Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ryż smażony po chińsku Re: Ryż smażony po chińsku

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Ryż smażony po chińsku

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: XL <i...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ryż smażony po chińsku
Date: Tue, 29 Sep 2009 13:46:08 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 32
Message-ID: <1...@4...net>
References: <4...@s...googlegroups.com>
Reply-To: i...@g...pl
NNTP-Posting-Host: adsn222.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1254224772 17947 79.185.199.222 (29 Sep 2009 11:46:12 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 29 Sep 2009 11:46:12 +0000 (UTC)
X-User: ikselk
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:324662
Ukryj nagłówki

Dnia Tue, 29 Sep 2009 01:23:12 -0700 (PDT), Mania napisał(a):

> Witam serdecznie.
>
> Pomimo, odszukania wielu przepisów, smaku ryżu, który kiedyś jadłam w
> pewnej knajpie nigdy nie mogłam odnaleźć.
> Zaczęłam więc kombinować i tak o to powstał ten przepis.
> Potrzebne są:
> ugotowana torebka ryżu, 2 jajka,1/4słoika marynowanych pędów fasoli
> mung, 1/4 słoika marynowanych, pociętych w słupki pędów bambusa, jedna
> łodyga selera naciowego, kolendra, marynowana chili, sos sojowy,
> przyprawa chińska Kamis
>
> Na rozgrzany w woku olej wlewamy rozbełtane jajka i zanim zdążą się
> ściąć dorzucamy ryż. Następnie dorzucamy wcześniej posiekane dodatki,
> pędy soi i bambusa na pół, seler w malutką kosteczkę, chili
> najdrobniej jak się da (ja zrobiłam prawie pastę). Posypujemy mniej
> więcej łyżką przyprawy i podlewamy 2 łyżkami jasnego sosu sojowego.
> Posypujemy drobno posiekaną kolendrą (może być szczypiorkiem/natką).
> Smażymy jeszcze 2 minuty.
>
> Czas przygotowania około 15min.
> Podane może być jako dodatek ja osobiście lubię jako samodzielną
> potrawę z podaną z surówką oraz sosem słodko-ostrym tao-tao.


Noaletozwykłyomletzdodatkami!

--

Ikselka.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
29.09 Paweł W.
29.09 JaMyszka
29.09 XL
29.09 Grzesiacz
30.09 Bbjk
30.09 Mania
30.09 gdaMa
30.09 Theli
30.09 mac
30.09 Grzesiacz
01.10 Bbjk
01.10 Qrczak
01.10 Grzesiacz
01.10 Grzesiacz
02.10 Bbjk
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?