Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.neostrada.pl!atlantis.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl!not-for-mail
From: "Paweł W." <t...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ryż smażony po chińsku
Date: Tue, 29 Sep 2009 14:36:05 +0200
Organization: TP - http://www.tp.pl/
Lines: 39
Message-ID: <h9svj8$f5h$1@nemesis.news.neostrada.pl>
References: <4...@s...googlegroups.com>
<1...@4...net>
NNTP-Posting-Host: aaxl89.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.neostrada.pl 1254228392 15537 83.6.97.89 (29 Sep 2009 12:46:32
GMT)
X-Complaints-To: u...@n...neostrada.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 29 Sep 2009 12:46:32 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5843
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5579
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:324663
Ukryj nagłówki
Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:1t6ozvu4nsgyc.1x0v0zpy59g9m.dlg@40tude.net...
> Dnia Tue, 29 Sep 2009 01:23:12 -0700 (PDT), Mania napisał(a):
>
>> Witam serdecznie.
>>
>> Pomimo, odszukania wielu przepisów, smaku ryżu, który kiedyś jadłam w
>> pewnej knajpie nigdy nie mogłam odnaleźć.
>> Zaczęłam więc kombinować i tak o to powstał ten przepis.
>> Potrzebne są:
>> ugotowana torebka ryżu, 2 jajka,1/4słoika marynowanych pędów fasoli
>> mung, 1/4 słoika marynowanych, pociętych w słupki pędów bambusa, jedna
>> łodyga selera naciowego, kolendra, marynowana chili, sos sojowy,
>> przyprawa chińska Kamis
>>
>> Na rozgrzany w woku olej wlewamy rozbełtane jajka i zanim zdążą się
>> ściąć dorzucamy ryż. Następnie dorzucamy wcześniej posiekane dodatki,
>> pędy soi i bambusa na pół, seler w malutką kosteczkę, chili
>> najdrobniej jak się da (ja zrobiłam prawie pastę). Posypujemy mniej
>> więcej łyżką przyprawy i podlewamy 2 łyżkami jasnego sosu sojowego.
>> Posypujemy drobno posiekaną kolendrą (może być szczypiorkiem/natką).
>> Smażymy jeszcze 2 minuty.
>>
>> Czas przygotowania około 15min.
>> Podane może być jako dodatek ja osobiście lubię jako samodzielną
>> potrawę z podaną z surówką oraz sosem słodko-ostrym tao-tao.
>
>
> Noaletozwykłyomletzdodatkami!
>
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogo
gogoch
(http://pl.wikipedia.org/wiki/Llanfairpwllgwyngyllgo
gerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch)
W tym mieście lubią to.
p.
|