Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: XL <i...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ryż smażony po chińsku
Date: Tue, 29 Sep 2009 19:02:07 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 52
Message-ID: <tolkes04mr5q$.10gya1om5augc.dlg@40tude.net>
References: <4...@s...googlegroups.com>
<1...@4...net>
<b...@x...googlegroups.com>
Reply-To: i...@g...pl
NNTP-Posting-Host: adsn222.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1254243732 2781 79.185.199.222 (29 Sep 2009 17:02:12 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 29 Sep 2009 17:02:12 +0000 (UTC)
X-User: ikselk
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:324665
Ukryj nagłówki
Dnia Tue, 29 Sep 2009 06:31:10 -0700 (PDT), JaMyszka napisał(a):
> On 29 Wrz, 13:46, XL wrote:
>> [...]
>>> Czas przygotowania około 15min.
>>> Podane może być jako dodatek ja osobiście lubię jako samodzielną
>>> potrawę z podaną z surówką oraz sosem słodko-ostrym tao-tao.
>> Noaletozwykłyomletzdodatkami!
>
> A Tobie co?! Z tyłu liceum, z przodu muzeum? -- To tak na
> marginesie;p
I z tyłu, i z przodu - kwitnę i rozkwitam :-D
> Wracając do treści Twojej wypowiedzi to ona jakaś dziwnawa. Czyżbyś
> zmieniła styl?
Szkoda czasu na spacje - życie płynie...
> Toż jajko w różnych potrawach ma różny smak. A tu
> podstawowym składnikiem jest ryż.
Aha. Nie ważyłam. I nie używam torebkowanego ryżu - gotuję tradycyjnie.
> I dziewczę trochę się natrudziło, by
> odnaleźć jego "niebiański" smak.
Ryżu? - no, nie przesadzajmy.
> No i dzieli się z nami swoim
> odkryciem sposobu uzyskanie tego smaku:)
Że niby jajka ten smak nadają?
> A Ty Jej w łeb pałką?!
A co jej się stanie? - w końcu tylko taką do ucierania...
> Poza tym, o ile mnie pamięć nie myli, to cechą charakterystyczną
> omletu jest ubijanie jajek, a nie ich rozbełtanie;p
> Oj, popraw się, popraw;)
Ubijane jajka - to na omlet biszkoptowy, i to osobno białka, osobno żóltka.
:-)
--
Ikselka.
|