Data: 2006-05-24 08:04:22
Temat: Re: SODA
Od: "JaMyszka" <j...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Panslavista napisał(a):
> [...]
> A amoniak?
Znam tylko jeden przepis na ciastka z użyciem amoniaku (amoniaczki);]
Nawet teraz się nie pytam, czy można zamienić w przepisach proszek
do pieczenia amoniakiem, boś mi nie odpowiedział na poprzednie
pytanie - w jakiej proporcji zastępuje się w przepisach proszek
sodą?
Echhh... A właściwie to po co mi to jest potrzebne? Tyle lat obyłam
się bez tych tajemnic, a i tak puszysta jestem, niczym bym
wchłaniała najlepszy środek spulchniający;p
> W proszku są jeszcze pirofosforany, ale mniej tego wszystkiego niż w Coli...
Colę to nawet czasami kupuję, bo mnie bierze taki smak...
> Ogólnie wystarczy tak jak w przypadku amoniaku jeść ciasto na drugi dzień...
Żartujesz?? Mój żołądek nie da się oszukać! Wyczuje:(
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat: http://www.fah.pooh.priv.pl/
|