Data: 2003-11-07 15:54:05
Temat: Re: SOS SOJOWY
Od: "waldek" <x...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> ostatnio chciałam kupic sos sojowy, na półce w markecie zanlazłam jednak
> ogromną liczbę tych sosów, trudno mi było podjąć decyzje który z nich
kupić,
> byłabym wdzieczna za odpowiedź na 2 pytanka:
> 1. czym sie charakteryzuje sos sojowy "ciemny"?
> 2. sosy której firmy uważacie za warte zakupu?
> Wiki
======
ad. 1 - smakiem, zapachem konsystencją i barwą.
ad. 2 - jako miłośnik codziennego używania sosu sojowego do wszystkiego mogę
polecić jedynie oryginalny chiński sos sojowy, a najlepiej sojowo-grzybowy.
Ja używam "Pearl bridge", ale nie wszędzie można go kupić więc wtedy biorę
"Tao Tao". Wszystkie inne sosy to rozwodnione roztwory albo różne mixy z
podejrzanymi dodatkami. Szczytem wszystkiego są "Woh hupy", "Kim Lany" i
cała masa innych z konserwantami i z dodatkiem - uwaga - glutaminianu!
Zgroza. Już lepiej kupić vegetę.
waldek
======
|