Data: 2003-05-02 11:42:25
Temat: Re: Ser feta
Od: "MaZi" <m...@h...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Elżbieta <w...@g...pl> wrote:
> Miałam ser feta z Mlekowity. Postanowiłam użyć go do sałatki, no i
> muszę przyznać, że się trochę zaskoczyłam jego konsystencją. Na
> opakowaniu tak ładnie wyglądał pokrojony w kostkę. Natomiast mój był
> bardzo miękki, prę dzej do smarowania niż krojenia, gdy chciałam
> pokroić to się rozsypywał i przyklejał do noża, rąk i wszystkiego
> wokół. jak w takim razie pokroić go ładnie w kostkę do sałatki??
> Możecie zaproponować coś z czym się dobrze skomponuje taki ser? Jak
> mój mały alergik nie dostanie w przeciągu kilku dni wysypki, to może
> ten ser na dłużej u nas zagości.
>
> Elżbieta
nastepnym razem poszukaj fety produkowanej przez niemiecki Hochland, co prawda
z krowiego mleka ale genialnie sie kroi gdyz ser jest twardawy
--
Mariusz a.k.a MaZi at m...@h...pl
GG 1199353
|