Data: 2000-12-01 17:59:36
Temat: Re: Skorka pomaranczowa
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Maria U." <m...@f...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3A2795F1.BD5920D8@friko6.onet.pl...
| Chcialam zapytac jak sie robi skorke pomaranczowa? Taka smazona, do
| ciast.
Najpierw skórkę moczysz (u mnie wygląda to tak, że przez parę dni stoi
w słoiku, codziennie zmiana wody). Chyba chodzi o pozbycie się:
a) konserwantów z wierzchu
b) goryczki.
Potem w całości (jeśli ma być do dekorowania), czyli w jakichś większych
płatach lub pokrojoną w kostkę smaży się z cukrem. Dokładnych proporcji
nie znam, mogę potem sprawdzić, ale sądzę, że na oko też się da. Ma być
słodkie. Smażenie takie powtarza się kilka razy. A przechowywanie?
Wystarczy na koniec zawekować i w słoiczkach może stać latami w chłodnym
miejcu. Jeśli będą jakieś wątpliwości, to się dopytam. Tak od początku
do końca sam nigdy nie robiłem, więc nie pamiętam dokładnie szczegółów
procesu.
--
Konrad J. Brywczyński Riding on a unicorn
b...@w...pdi.net Stranded in my mind
www.kjb.w.pl Electric raven met me there
UIN:27412398 To see what we could find
|