Data: 2014-11-30 21:27:13
Temat: Re: Sma?one ma by?!
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 28 Nov 2014 16:42:56 +0000 (UTC), masti napisał(a):
> wolim wrote:
>
>> W dniu 2014-11-28 17:19, Stefan pisze:
>>
>>> Ja preferuję podobny ale jednak inny sposób.
>>> Najpierw cebulka (grube wiórka) zezłocić, zdjąć z patelni, na pozostałym
>>> tłuszczyku (dowolnym, tylko nie margaryny czy inne ceresy) obsmażam
>>> wątróbkę, potem na nią kładę cebulkę (taką zazłoconą) i przykrywam
>>> pokrywką. Duszę kilka minut do odparowania, potem zamieszać, posolić,
>>> popieprzyć (co kto woli) i konsumować...
>>
>> Ale jak można dusić pod przykryciem do odparowania? :)
>
> dłuuuugo :)
No i właśnie to nie to, o co mi chodzi - wątróbka długo ogrzewana staje się
twarda.
|