Data: 2014-12-12 18:03:00
Temat: Re: Sma?one ma by?!
Od: k...@g...com
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu wtorek, 2 grudnia 2014 12:53:42 UTC+1 użytkownik XL napisał:
> Dnia Mon, 01 Dec 2014 06:22:48 +0100, Aicha napisał(a):
>
> > Człecze, makaron jest "niedogotowany", żeby doszedł po zmieszaniu z
> > gorącym sosem, a nie robiła się z niego bryja.
>
> I ile czasu tak "dochodzi" ten makaron w sosie? - chyba sobie żartujesz,
> przecież to się od razu na stół podaje, a nie trzyma w garze Bóg wie ile.
Dochodzi na tyle, że żeby dostać sensowne al dente z dowolnego makaronu
wyprodukowanego w Polsce trzeba odjąć ze 2 minuty od czasu podanego na opakowaniu.
Poza tym spora część past powstaje z wrzuceniem makaronu do składników na patelni,
dodaniu odrobiny wody z gotowania i pomęczenia go tak troszkę, wtedy to ma
zdecydowane znaczenie.
|